Verschillende traplift typen

Er bevinden zich veel traplift leveranciers op de markt die verschillende typen trapliften maken voor diverse trappen. Een trap is immers niet altijd recht; een trap kan één of meerdere bochten hebben. Maar er bestaan ook wenteltrappen, draaitrappen, bordestrappen en buitentrappen. Voor alle traplift typen is het mogelijk een traplift op maat te maken.

Traplift typen; traplift met bocht

Een traplift met bocht is een veel voorkomend trapmodel in Nederland. Een traplift kan één maar ook meerdere bochten hebben. Omdat de rail niet recht loopt, is het maken van een traplift met bocht iets ingewikkelder en daardoor vaak ook iets prijziger. Er bestaan ook trapliften met bocht voor de hele smalle trappen.

Traplift typen; rechte traplift

Een rechte traplift heeft standaard een rechte rail en daardoor hoeft er maar een beetje aan geklust te worden om het perfect aan te laten sluiten op uw trap. Hierdoor is een rechte traplift meestal ook voordeliger in verhouding tot een traplift met bocht. Een traplift haalt alle obstakels omtrent uw trap weg waardoor u weer geniet van uw mobiliteit in uw eigen woning.